Logowanie
Koszyk
Zobacz koszyk
Twój koszyk jest pusty ...

Polecamy

1234

Kontakt

  • Secom
    ul. Tkacka 1A/3U
    48-300 Nysa


    NIP: 7531241289
  • E-mail:info@avmarket.eu
  • TelefonDział sprzedaży: 77 5572775
  • Godziny działania sklepuPon - Pt. 9.00 - 16.00

Informacje

Hity sklepowe

» Polityka prywatności

Polityka prywatności

1. Kto jest administratorem danych osobowych.
 

Administratorem danych osobowych podanych przez klienta jest firma Secom z siedzibą w przy ul. Tkackiej 1A/3U 48-300 Nysa posiadająca numer NIP 7531241289 oraz Regon 160142279. Kontakt do administratora danych osobowych: info@avmarket.eu.

Dane osobowe są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r (Dz.U.1997 Nr 133, poz.883 ze zm.) zwana dalej „Ustawą o ochronie danych osobowych), ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz.U.2002 Nr 144, poz.1204 ze zm.) i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) w skrócie RODO.


Przekazanie danych jest czynnością dobrowolną.  Administrator danych osobowych dokłada wszelkich starań by dane były chronione i przetwarzane zgodnie z prawem.


2. Cel przetwarzania danych osobowych.
 

Dane osobowe są przetwarzane w celu wykonania umowy zawartej z klientem a w szczególności:

- realizacji umów zawartych z klientem
- obsługi reklamacji oraz wsparcia pozakupowego
- kontaktu z klientem w celu wywiązania się z zawartych umów.
- jeżeli klient wyraził zgodę - w celach marketingowych
- w celach podatkowych
- w celach ewentualnego wykazania spełniania przez firmę Secom obowiązków wynikających z przepisów prawa.



3. Rodzaj przetwarzanych danych.
 

Przetwarzamy następujące dane osobowe:

- Imię i Nazwisko klienta
- Adres
- Numer telefonu
- Adres Email
- numer NIP i REGON w przypadku klientów niebędących konsumentami
- Numer konta bankowego klienta jeżeli istnieje taka potrzeba 

Powyższe dane są niezbędne w celu wywiązania się firmy Secom z zawartej umowy (dostarczenie zamówionego towaru, kontakt z klientem). W przypadku niepodania powyższych danych firma Secom nie będzie mogła zawrzeć umowy z klientem.



4. Komu przekazywane są dane osobowe.
 

Aby firma Secom mogła się wywiązać z zawartej umowy oraz w celu zapewnienia najwyższej jakości usług dane osobowe są przekazywane do natępujących podmiotów:

- firmy kurierski
- biuro rachunkowe
- banki oraz inne systemy płatności


5. Zarządzenie danymi osobowymi przez klienta.
 

Klient posiada prawo dostępu do treści podanych danych osobowych , do ich poprawiania oraz usunięcia. Klient posiada prawo do żądania usunięcia jego danych osobowych jednak tylko w zakresie w jakim przetwarzanie nie jest niezbędne dla firmy Secom do wywiązania się z przepisów prawa podatkowego, rachunkowego (ewentualne kontrole organów państwowych) oraz do wywiązania się z ewentualnych reklamacji lub wsparcia pozakupowego.


6. Bezpieczeństwo danych osobowych.
 

Administrator stosuje odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, które mają na celu zapewnienie ochrony przetwarzanych danych osobowych przed ewentualnymi zagrożeniami. W szczególności zabezpiecza je przed udostępnieniem danych osobom trzecim i nieupoważnionym, zabraniem danych, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów prawnych, utratą, zmianą, uszkodzeniem bądź zniszczeniem. Osobowe podawane podczas wypełniania formularzy na strona internetowych firmy Secom są chronione za pomocą technologii SSL która uniemożliwia osobom trzecim odczyt poufnych danych w trakcie ich transmisji między serwerami.


Pliki Cookies

1. Informacje w formularzach.

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

  2. Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).

  3. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.

  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu informacyjnego.

2. Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.

  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator hostingowy.

  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

    2. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

    3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie – dział Ustawienia – sekcja Prywatność. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Operatorem reklamodawców, partnerów oraz przez zewnętrzne programy instalowane w postaci tzw. wtyczek – np. wtyczki społecznościowe serwisu Facebook.com lub innych.

  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics

  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

3. Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.

  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:

    1. czas nadejścia zapytania,

    2. czas wysłania odpowiedzi,

    3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,

    4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,

    5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,

    6. informacje o przeglądarce użytkownika,

    7. Informacje o adresie IP.

  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.

  4. Dane powyższe nie są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

4. Udostępnienie danych.

  1. Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.

  2. Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.

  3. Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.

5. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www


Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
{__GOOGLE_ANALYTICS_BODY}